Να σου απαντήσω στην ερώτηση σου Μίλτο
Επιστέφοντας στην κυψέλη, η μέλισσα ξεκρεμάει και αποθηκεύει τους σάκους της στις ακτίνες περιφερικά του γόνου. Μέσα στην ζεστή ατμόσφαιρα της κυψέλης και με την παρουσία του λακτικού οξέος, η γύρη αρχίζει μια γαλακτοζύμωση. Η πεπτικότητα της έχει βελτιωθεί κατά πολύ, καθώς και η συντήρησή της.
Προφανώς από την την στιγμή που η μέλισσα δεν έχει την δυνατότητα ψήξης και συντήρηση στο ψυγείο κάνει αυτή την διαδικασία για την διατήρησή της.
Τώρα δεν ξέρω αν η αντιστοιχία μεταξύ της διατήρησης στο ψυγείο με την διατήρηση που κάνουν οι μέλισσες είναι η ίδια όσο αφορά στα θρεπτικά συστατικά της γύρης ή υπάρχει κάπου περισσότερη αλλοίωση.
Πάντως παρακάτω που διάβαζα αναφέρει ότι το ιδανικό θα ήταν η κατανάλωση της γύρης στις κηρήθρες γιατί οι μέλισσες την έχουν κάνει πιο εύπεπτη, αλλά οι τεχνικές αυτές δεν έχουν εξαπλωθεί ακόμη.
πηγή της δημοσίευσης μου είναι απο το βιβλίο του Η.C για να γνωρίζουν οι αναγνώστες χωρίς να θεωρηθεί διαφήμηση του βιβλίου ή τίποτε άλλο.