Νέα συνταγή που τελικά πέτυχε
Παίρνεις ένα λουλούδι, (αν έχει κλείσει το ανθοπωλείο, κλέβεις απο τον διπλανό κήπο) και πας με γλυκό χαμόγελο στην γυναικούλα σου.
Αγάπη μου, θα μου δανείσεις το μίξερ χειρός, και μία κατσαρόλα με λεπτά τοιχώματα; Και μία λεκανίτσα για νερό ;
Και την κουζίνα βεβαίως, βεβαίως;
Σου υπόσχομαι δεν θα πασαλείψω καθόοολου. (το μεγαλύτερο αντρικό ψέμα)
Αναλογίες
250 γρ νερό, 25 γρ γλυκόζη απο το σ.μαρκετ, 1 κιλό ζάχαρι, εγώ βάζω και μία κουταλιά γύρη (ρώτησα περι γλυκόζης τον Λαζαράκη και είπε βεβαίως)
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα με λεπτά τοιχώματα (για να κρυώνει γρήγορα το σκεύασμα)
Μίξερ χειρός με έναν ή δύο αναδευτήρες (ανάλογα με την ποσότητα)
Λεκάνη που να μπαινει μέσα η κατσαρόλα με νερό για να κρυώσει το σκεύασμα.
Σακκουλάκια για συσκευασία
Ποτήρι για να μπαινουν μέσα τα σακουλάκια όταν μπαίνει το ζυμάρι
Παρασκευή
Κατσαρόλα με νερό στην φωτιά . (Αν θυμηθώ στο νερό έχω βράσει 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο απο πριν)
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται βάζω την γλυκόζη
Διαλύεται η γλυκόζη, ρίχνω την ζάχαρη και ανακατεύω συνέχεια με το μίξερ. Συνέχεια .....
Δεν αφήνω την θερμοκρασία να ανέβει πάνω απο 60ο,
Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να λυώσει η ζάχαρη, προσθέτω και 1-2 κουταλιές γύρη.
Αμέσως όλη η κατσαρόλα μέσα στο κρύο νερό, συνέχιση αδιάκοπη του ανακατέματος με το μίξερ, μέχρι να κρυώσει (εννοείται ότι αλλάζω το νερό για να γίνει γρήγορα το κρύωμα)
Σακκουλάκι στο ποτήρι, ζυμάρι, κλείσιμο
Το μίγμα όταν το βάζω στο σακκουλάκι είναι νερουλό γιατί μετά δένει.
Να μην είναι πολύ ζεστό γιατί θα λειώσει το σακουλάκι
Τα σακκουλάκια μεχρι να κρυώσουν τελείως τα βάζω σε λίγο κρύο νερό.
Γίνεται σε 10-15 λεπτά. Σαν να φτιάχνω σιρόπι.