ΜΕΛΙΣΣΟΠΑΡΕΑ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΜΕΛΙΣΣΟΠΑΡΕΑ

Παρέα για ανταλλαγή εμπειριών πάνω στην Μελισσοκομία


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Ζαχαροζύμαρο

3 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1Ζαχαροζύμαρο Empty Ζαχαροζύμαρο Τετ 9 Οκτ 2013 - 11:25

NINA Stergiopoulou

NINA Stergiopoulou

Σήμερα έφτιαξα ζαχαροζύμαρο και πέτυχε
3 κιλά ζάχαρι σε άχνη
550-600 γρ μέλι
250 γρ νερό (αυστηρή δόση)

Ζεσταινω το μέλι στο νερό -μέχρι 40ο -
Και το ρίχνω στην αχνη και ανακατεύω.

Η συσκευασία αεροστεγώς κλεισμένη.

κόστος 1,7 / κιλό (με κόστος : μέλι 6 ευρώ το κιλό - ζάχαρι 1,06)



Έχει επεξεργασθεί από τον/την NINA Stergiopoulou στις Τετ 9 Οκτ 2013 - 22:22, 1 φορά

http://bees-aegina@blogspot.com

2Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Τετ 9 Οκτ 2013 - 12:28

μίλτος μόσχος



ετοιμάζομαι και εγώ να κάνω, αλλά με μια παραλλαγή

θα αποφύγω να χρησιμοποιήσω νερό γιατί φοβάμαι ότι αυτό θα προκαλέσει μια κάποια κρυστάλλωση του μίγματος.

έστι:
θα ζεστάνω σε μπεν-μαρί το μέλι στους 40ο C
θα προσθέσω άχνη ζάχαρη μέχρι του σημείου να μη μπορεί να απορροφήσει άλλη και η ζύμη να μη μου κολλάει στα χέρια.

http://www.greek-meli.blogspot.com

3Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Τετ 9 Οκτ 2013 - 22:20

NINA Stergiopoulou

NINA Stergiopoulou

δεν καταλαβαίνω γιατί το νερο θα προκαλέσει κρυστάλλωση.
Που το βασίζεις;
Απο όσα ξέρω το νερό δεν επιρρεάζει την κρυστάλλωση του μελιού, αλλά το ξύνισμα.
Το νερό χρησιμοποιείται για να αραιώσει το μέλι και να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο μίγμα.

Έχω την διευκόλυνση ενός οικιακού ζυμωτηρίου για γλυκά, το οποίο κατέβηκε απο το πατάρι και έπιασε επιτέλους τόπο.

Να συμπληρώσω ότι η συσκευασία του ζυμαριού πρέπει να είναι αεροστεγώς κλεισμένη.

http://bees-aegina@blogspot.com

4Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Τετ 9 Οκτ 2013 - 23:44

μίλτος μόσχος



NINA Stergiopoulou έγραψε:δεν καταλαβαίνω γιατί το νερο θα προκαλέσει κρυστάλλωση.
Που το βασίζεις;
Απο όσα ξέρω το νερό δεν επιρρεάζει την κρυστάλλωση του μελιού, αλλά το ξύνισμα.
Το νερό χρησιμοποιείται για να αραιώσει το μέλι και να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο μίγμα.
είχα φιάξει πέρισυ, είχα χρησιμοποιήσει και νερό, αλλά παρατήρησα κάποια στιγμή, ότι το μίγμα που τους είχα αφήσει στην κυψέλη είχε γίνει πολύ σκληρό και υπέθεσα ότι αυτό έγινε λόγω του νερού που πάγωσε.
Βέβαια μπορεί να ήταν και τυχαίο γεγονός, τι να σου πω?


http://www.greek-meli.blogspot.com

5Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Πεμ 10 Οκτ 2013 - 6:29

NINA Stergiopoulou

NINA Stergiopoulou

Μήπως είχες βάλει κρυσταλλική ζάχαρι;;;
Έχω παρατηρήσει ότι χρειάζεται το μίγμα να το συσκευάζουμε λίγο χαλαρό και όχι δυνατή ζύμη. Γιατί μετά γίνεται πιο σφιχτό.
Υποθέτω επειδή εξαερώνεται το νερό.

http://bees-aegina@blogspot.com

6Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Πεμ 10 Οκτ 2013 - 10:37

μίλτος μόσχος



NINA Stergiopoulou έγραψε:Μήπως είχες βάλει κρυσταλλική ζάχαρι;;;
 
ναι Κρυσταλλική που είχα ψιλοτρίψει στο blender (όσο μπορεί να τριφτεί εκεί) και προσπάθησα να την κάνω άχνη.
Μα και η άχνη από κρυσταλλική ζάχαρη δεν προέρχεται?

http://www.greek-meli.blogspot.com

7Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Τρι 25 Φεβ 2014 - 9:07

NINA Stergiopoulou

NINA Stergiopoulou

Μήπως ξέρει κάποιος αν μπορόύμε να κάνουμε ένα υποτυπώδες ζυμάρι μόνο με ζάχαρι και νερό χωρίς μέλι.
Οι κυρίες κοντεύουν να φάνε κι εμένα και ξέμεινα απο μέλι.
Δεν θέλω να αγοράσω και σκεφτόμουν μέχρι να αρχίσει κανονικά το σιρόπι αν είναι να φτιάξω ένα ψευτοζύμαρο

http://bees-aegina@blogspot.com

8Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Τρι 25 Φεβ 2014 - 12:44

μίλτος μόσχος



εγώ είχα φτιάξει κάποτε, αλλά το έβρισκα λίγο σκληρό (ζαχάρωνε πολύ) μετά από κάποιες μέρες.

http://www.greek-meli.blogspot.com

9Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Τετ 26 Φεβ 2014 - 8:26

ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ

ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ

NINA Stergiopoulou έγραψε:Μήπως ξέρει κάποιος αν μπορόύμε να κάνουμε ένα υποτυπώδες ζυμάρι μόνο με ζάχαρι και νερό χωρίς μέλι.
Οι κυρίες κοντεύουν να φάνε κι εμένα και ξέμεινα απο μέλι.
Δεν θέλω να αγοράσω και σκεφτόμουν μέχρι να αρχίσει κανονικά το σιρόπι αν είναι να φτιάξω ένα ψευτοζύμαρο
Ναι μπορείς

http://oreinaktimata.blogspot.gr/

10Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Τετ 26 Φεβ 2014 - 10:09

NINA Stergiopoulou

NINA Stergiopoulou

ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ έγραψε:
Ναι μπορείς
Συνταγή Καναρη;;;

http://bees-aegina@blogspot.com

11Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Τετ 26 Φεβ 2014 - 10:51

ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ

ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ

NINA Stergiopoulou έγραψε:
ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ έγραψε:
Ναι μπορείς
Συνταγή Καναρη;;;
To make what i call sugar cake is pretty simple, take a 5 lb (2,27kg) bag of white sugar, mix it in a bowl with 7.5 ounces (198,5gr) of water and a few drops of an essential oil mix. Mix the water in well, and then spread into the foil pans, or drop onto wax paper or paper plates and make round sugar mounds

http://www.gardenfork.tv/sugar-cake-recipe-for-honeybees

http://oreinaktimata.blogspot.gr/

12Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Τετ 26 Φεβ 2014 - 11:15

μίλτος μόσχος



Κανάρη
μήπως οι 7,5 oz βγαίνουν 212γρ νερό?

βέβαια δεν είναι μεγάλη η διαφορά.

http://www.greek-meli.blogspot.com

13Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Πεμ 27 Φεβ 2014 - 9:40

NINA Stergiopoulou

NINA Stergiopoulou

Ευχαριστώ Κανάρη.
Αύριο θα το δοκιμάσω. Τωρα το θέμα είναι που θα βρω αρωματικό λάδι. Σκεφτομαι να βράσω μέντα και διόσμο στο μερό πριν το αναμίξω με την ζάχαρι.
Εσύ το έχεις δοκιμάσει;;;

http://bees-aegina@blogspot.com

14Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Πεμ 27 Φεβ 2014 - 22:38

ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ

ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ

NINA Stergiopoulou έγραψε:Ευχαριστώ Κανάρη.
Αύριο θα το δοκιμάσω. Τωρα το θέμα είναι που θα βρω αρωματικό λάδι. Σκεφτομαι να βράσω μέντα και διόσμο στο μερό πριν το αναμίξω με την ζάχαρι.
Εσύ το έχεις δοκιμάσει;;;
Πολλές φορές το σιρόπι το φτιάχνω με χαμομήλι ή φασκόμηλο.

http://oreinaktimata.blogspot.gr/

15Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Πεμ 27 Φεβ 2014 - 23:20

NINA Stergiopoulou

NINA Stergiopoulou

Στο σιρόπι πάντα ρίχνω ένα κλαράκι φασκόμηλο ή θυμάρι
Το ζυμάρι το έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις

http://bees-aegina@blogspot.com

16Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Πεμ 27 Φεβ 2014 - 23:33

ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ

ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ

Οχι, αλλά τι αλλάζει?

http://oreinaktimata.blogspot.gr/

17Ζαχαροζύμαρο Empty Απ: Ζαχαροζύμαρο Τρι 3 Ιουν 2014 - 23:17

NINA Stergiopoulou

NINA Stergiopoulou

Νέα συνταγή που τελικά πέτυχε

Παίρνεις ένα λουλούδι, (αν έχει κλείσει το ανθοπωλείο, κλέβεις απο τον διπλανό κήπο) και πας με γλυκό χαμόγελο στην γυναικούλα σου.
Αγάπη μου, θα μου δανείσεις το μίξερ χειρός, και μία κατσαρόλα με λεπτά τοιχώματα; Και μία λεκανίτσα για νερό ;
Και την κουζίνα βεβαίως, βεβαίως;
Σου υπόσχομαι δεν θα πασαλείψω καθόοολου. (το μεγαλύτερο αντρικό ψέμα)


Αναλογίες
250 γρ νερό, 25 γρ γλυκόζη απο το σ.μαρκετ, 1 κιλό ζάχαρι, εγώ βάζω και μία κουταλιά γύρη (ρώτησα περι γλυκόζης τον Λαζαράκη και είπε βεβαίως)

Εξοπλισμός
Κατσαρόλα με λεπτά τοιχώματα (για να κρυώνει γρήγορα το σκεύασμα)
Μίξερ χειρός με έναν ή δύο αναδευτήρες (ανάλογα με την ποσότητα)
Λεκάνη που να μπαινει μέσα η κατσαρόλα με νερό για να κρυώσει το σκεύασμα.
Σακκουλάκια για συσκευασία
Ποτήρι για να μπαινουν μέσα τα σακουλάκια όταν μπαίνει το ζυμάρι

Παρασκευή
Κατσαρόλα με νερό στην φωτιά . (Αν θυμηθώ στο νερό έχω βράσει 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο απο πριν)
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται βάζω την γλυκόζη
Διαλύεται η γλυκόζη, ρίχνω την ζάχαρη και ανακατεύω συνέχεια με το μίξερ. Συνέχεια .....
Δεν αφήνω την θερμοκρασία να ανέβει πάνω απο 60ο,
Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να λυώσει η ζάχαρη, προσθέτω και 1-2 κουταλιές γύρη.

Αμέσως όλη η κατσαρόλα μέσα στο κρύο νερό, συνέχιση αδιάκοπη του ανακατέματος με το μίξερ, μέχρι να κρυώσει (εννοείται ότι αλλάζω το νερό για να γίνει γρήγορα το κρύωμα)
Σακκουλάκι στο ποτήρι, ζυμάρι, κλείσιμο

Το μίγμα όταν το βάζω στο σακκουλάκι είναι νερουλό γιατί μετά δένει.
Να μην είναι πολύ ζεστό γιατί θα λειώσει το σακουλάκι
Τα σακκουλάκια μεχρι να κρυώσουν τελείως τα βάζω σε λίγο κρύο νερό.

Γίνεται σε 10-15 λεπτά. Σαν να φτιάχνω σιρόπι.

http://bees-aegina@blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Παρόμοια θέματα

-

» ζαχαροζύμαρο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης