ΜΕΛΙΣΣΟΠΑΡΕΑ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΜΕΛΙΣΣΟΠΑΡΕΑ

Παρέα για ανταλλαγή εμπειριών πάνω στην Μελισσοκομία


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επεξεργασία Γύρης

3 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1Επεξεργασία Γύρης Empty Επεξεργασία Γύρης Δευ 22 Απρ 2013 - 11:10

NINA Stergiopoulou

NINA Stergiopoulou

Βγήκε η πρώτη γύρη.

Ερώτηση : Αποξηραμένη ή νωπή;;;
Τι χάνει η αποξηραμένη σε ιδιότητες; Αν χάνει. (Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό)
Πως μπορεί να πουληθεί η νωπή, αν πρέπει για κάποιες ώρες να μείνει εκτός ψυγείου;;


http://bees-aegina@blogspot.com

2Επεξεργασία Γύρης Empty Απ: Επεξεργασία Γύρης Δευ 22 Απρ 2013 - 11:44

μίλτος μόσχος



Χωρίς να μπορώ να σου το αποδείξω...

"ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
Η νωπή γύρη διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα πολύτιμα συστατικά της μόνο στην κατάψυξη, μέσα στην οποία μπορεί να καταναλωθεί και ύστερα από ένα χρόνο.

Η ημιαποξηραμένη (που συντηρείται στο ψυγείο) και η αποξηραμένη γύρη (η οποία δε χρειάζεται ψυγείο) είναι λόγω της απουσίας των ενζύμων καθώς και άλλων πολύτιμων συστατικών, μικρότερης βιολογικής και θρεπτικής αξίας".

Παλιά και εγώ την αποξήρανα, αλλά μετά που την δοκίμαζα δεν μου πολυάρεσε στην γεύση.
Σαν να έτρωγα corn-flakes.

Έκτοτε την συντηρώ στην κατάψυξη και στην δοκιμή που της κάνω, μου αρέσει πιο πολύ. Μου θυμίζει έντονα την γεύση που θα μου έδινε, αν έτρωγα απ' ευθείας την γύρη από το λουλούδι.

Υποκειμενική η κρίση όμως.
Στα Βιολογικά καταστήματα που την βλέπω, την διατηρούν σε ψυγείο.
Και ο πελάτης φυσικά μέσα σε 1-2 ώρες πρέπει να την πάει σπίτι του για κατάψυξη.
Μη φανταστείς ότι μπορείς να την στείλεις με ταχυδρομείο μέσα στην ζέστη του φορτηγού που μεταφέρει και τα δέματα.

http://www.greek-meli.blogspot.com

3Επεξεργασία Γύρης Empty Απ: Επεξεργασία Γύρης Τετ 24 Απρ 2013 - 10:48

Αντώνης Σάββαρης

Αντώνης Σάββαρης

εγώ είχα την πρώτη ευχάριστη εμπειρία από την γύρη το Σάββατο είχα πάει σε σπίτι μελισσοκόμου είχε μαζέψει και έφαγα μια κουταλιά μέλι πρώτα και μετά μία κουταλιά γύρης υπέροχα ήταν

4Επεξεργασία Γύρης Empty Απ: Επεξεργασία Γύρης Δευ 27 Μάης 2013 - 22:53

NINA Stergiopoulou

NINA Stergiopoulou

Στο σεμινάριο έγινε ειδική ερώτηση, και μας έδειξαν και βίντεο΄.
- Η γύρη αποξηραμένη, είναι άχρηστη
- Στο βίντεο μας έδειξαν πως να την επεξεργαζόμαστε :
Μετά την συλλογή, την απλώνεις σαν τον τραχανά επάνω σε απορροφητικό χαρτί ή σε χαρτί του φούρνου (αυτό που τυλίγουν το ψωμί) και την καθαρίζεις απο κεφαλάκια, ποδαράκια,κλπ κλπ.
Την αφήνεις για 3-5 ώρες, σκεπασμένη με ένα δεύτερο φύλλο απο το ίδιο χαρτί και έτσι τραβάει την πολύ υγρασία για να μην κολλάει.
Μετά συσκευασία σε μικρά βάζα των 250 ή 500 μλ και στο ψυγείο.
Αυτή που θα μείνει για αρκετό διάστημα αχρησιμοποίητη, στην κατάψυξη.

Χαριτολογόντας, μας είπε ότι θα μας κεράσει ρόφημα γύρης : Δηλαδή, σε ένα φλυτζανάκι του καφέ με χλιαρό νερό, 1 κουταλιά του γλυκού γύρη και 1/2 μέλι. Ανακάτεμα και ρόφημα.

http://bees-aegina@blogspot.com

5Επεξεργασία Γύρης Empty Απ: Επεξεργασία Γύρης Τρι 28 Μάης 2013 - 2:21

μίλτος μόσχος



NINA Stergiopoulou έγραψε:
Αυτή που θα μείνει για αρκετό διάστημα αχρησιμοποίητη, στην κατάψυξη.

συγκεκριμένα σε αυτή την περίπτωση, το διάστημα που κρατάει τις βιταμίνες της είναι 1 έτος

http://www.greek-meli.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Παρόμοια θέματα

-

» Σύγκριση Γύρης
» Συλλογή Γύρης

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης