Ξέρουμε καλά ότι το μέλι, ανθέων ιδιαίτερα, κρυσταλλώνει σε διάτημα 6-10 μήνες ανάλογα με τα ποσοστά γύρης και το είδος των νέκταρ που περιέχει.
Ξέρουμε ότι η κρυστάλλωση είναι μία ΦΥΣΙΚΗ εξέλιξη για το μέλι.
Αποκρυστάλλωση : Για να μην καταστραφούν τα πολύτιμα συστατικά του χρειάζεται η διαδικασία να γίνεται με απόλυτα αυστηρούς κανόνες.
Σε μπέν μαρί, η θερμοκρασία του μελιού να μην ξεπερνάει τους 40ο C, συνεχής ανάδευση, όχι πάνω απο 5-7 λεπτά. Τότε το μέλι διατηρεί όλες τις ιδιότητες όπως όταν βγήκε απο την κυψέλη.
Και η ερώτηση είναι : Είναι η αποκρυστάλλωση επεξεργασία του μελιού ;;;;
Ξέρουμε ότι η κρυστάλλωση είναι μία ΦΥΣΙΚΗ εξέλιξη για το μέλι.
Αποκρυστάλλωση : Για να μην καταστραφούν τα πολύτιμα συστατικά του χρειάζεται η διαδικασία να γίνεται με απόλυτα αυστηρούς κανόνες.
Σε μπέν μαρί, η θερμοκρασία του μελιού να μην ξεπερνάει τους 40ο C, συνεχής ανάδευση, όχι πάνω απο 5-7 λεπτά. Τότε το μέλι διατηρεί όλες τις ιδιότητες όπως όταν βγήκε απο την κυψέλη.
Και η ερώτηση είναι : Είναι η αποκρυστάλλωση επεξεργασία του μελιού ;;;;